Alharia Njada

Kutsumanimi "Alli, Sorsa" Rotu, sukupuoli Marwarinhevonen, tamma
Syntymäaika, ikä 01.03.2014, 4v. Väri, säkä Rautiaanpäistärikkö sabino, 161cm
Painotus, koulutus Yleis, ko: heB, re: 80cm Rekisterinumero VH14-050-0002
Omistaja Lamia (VRL-13332) Kasvattaja Nalana Marwaris evm

Luonnekuvaus

Alharia Njada, jota Alliksi ja Sorsaksikin kutsutaan (Sorsa? Ymmärrät kyllä kun kuulet kuinka tyttö hirnuu) oli niitä kuuluisia heräteostoksiani. Sievä tyttö makealla värillä ja sympaattisilla korvillaan tuijotti vastaan ja minä murruin, sorruin ja putsasin lompakkoni.

Juuri nelivuotiaaksi kääntyneen neidin kanssa on saanut taistella puolin ja toisin, kun tyttö käyttäytyy kuin mikäkin teini pahimpana vastataistelukautenaan, mutta hiljaa hyvä tulee. Käyttäytymisestä löytyykin paljon moitittavaa, taluttaessa tyttö riekkuu ja heiluu mihin sattuu ja kaikki seiskoskelu tuntuu olevan aivan liian tylsää, joten tavaroita, ihmisiä tai edes seiniä pitää päästä hiplaamaan, jolloin saa koko ajan miettiä vainoharhaisena, sitoiko koko tamman kunnolla kiinni vai ei. Alli kun on kaiken lisäksi niitä kuuluisia hieman liiankin nokkelia hevosia, ja ehti oppia solmujen avaamisten salat jo entisellä omistajallaan. Laumassa tyttö myös esittää kovaa, mutta luikkii kyllä tapreen tullen sivummalle vanhempien ja päättäväisempien tammojen alta.

Ratsuna Alli kehittyy kuitenkin oikein mukavasti, kunhan sen mielenkiinto pidetään virkeänä. Pelkäksi urankiertäjäksi tytöstä ei tosiaan olekaan, vaan turhautuneena se keksii edelleen sitä omaa viihdytystä, mikä harvoin viihdyttää itse ratsastajaa. Perusjuttujen lisäksi on esteitäkin tytöllä varoen aloiteltu pomppimaan, ja niiden parissa tämä tulisempi tyttö kyllä viihtyy, ehkä liiaksikin.

Maastossa tamma on mahdoton arkajalka, ja tätäkin työstetään jatkuvasti eteenpäin laumassa kulkien ja tytön itsetuntoa kohentaen, sillä juuri matkaratsastusta Allin kanssa alun perin halusinkin harrastaa, mutta mitempä harrastat, kun jokainen risahdus ja puhallus saa raukan polvet ristiin ja tutisemaan.

Sukuselvitys

i. Rehevkja Azaad evm
» mw, rtpäis, 167cm
ii. Aqishaa evm iii. Skarrja evm
iie. Krishna evm
ie. Shinaree evm iei. Shakti Prince evm
iee. Derekha evm
e. Ananda Alria evm
» mw, rtkm sb, 152cm
ei. Neel Rhan evm eii. Ranishor evm
eie. Balina Mal evm
ee. Halla Alarana evm eei. Orin Shar evm
eee. Nadinha evm

Allin sukujuuret johtavat suoraan rodun alkuperämaahan Intiaan, ja koko kolmen polven emälinja onkin Nalana Marwaris -nimisen, suhteellisen pienen tilan kasvatustyötä, ja tästä samaisesta paikasta Allinkin tarina alkoi. Suomen kamaralle tyttö päätyi täytettyään 3 vuotta, kun vuosia kasvatustilalla työskennellyt suomalaisnainen halusi ehdottomasti varsan tältä tilalta, palatessaan lopullisesti Suomeen. Valitettavasti ei tämä samainen henkilö lopulta äkillisen elämänmuutoksen myötä pystynytkään nuorta, koulutettavaa hevosta pitämään, jolloin päätyi tyttö lopulta tänne Rivenhallin tilalle, iskettyäni silmäni tuon kauniin tamman myynti-ilmoitukseen.

Kuulumisia

29.03.2014 - Huolta kanna en, meil' on kaikki hyvin ja ehkä paremminkin

Alli on asettunut oikein mukavasti talliin asustamaan, vaikka ensimmäiset päivän pitikin olla hieman varpaillaan, niin hermostuneelta tamma vaikutti (ja oli se kyllä äänekäs! Ja onhan se kyllä edelleenkin) Kunnollinen hevosseura teki kuin tekikin tehtävänsä, ja koko paikka tuntuu jo enemmän kunnolliselta tlalilta yksityishevosten saavuttua. Allia koitettiin parin rauhallisen tamman kanssa samaan tarhaan ujuttaa, eikä siinäkään ollut mitään ongelmaa! Ratsuttaessa tyttö on edelleen hieman nihkeä, mutta parannusta tapahtuu päivä päivältä. Kyllä tässä tytössä on sitä potentiaaliakin!

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by Melissa & Milja & M Layouts  |  Muokkaus © Lamia  |  Tausta © PaintedWorksByKB (CC BY 2.0)  |  Sivuilla esitetty hevonen on virtuaalihevonen