Lavinia Fidela Agacia

Kutsumanimi "Lola" Rotu, sukupuoli Andalusianhevonen, tamma
Syntymäaika, ikä 27.11.2013, 8v. Väri, säkä Mustankimo, 154cm
Painotus, koulutus Yleis, ko: vaB, re: 80cm Rekisterinumero Ei rekisteröity
Omistaja Lamia (VRL-13332) Kasvattaja Nalana Marwaris evm

Luonnekuvaus

Alharia Njada, jota Alliksi ja Sorsaksikin kutsutaan (Sorsa? Ymmärrät kyllä kun kuulet kuinka tyttö hirnuu) oli niitä kuuluisia heräteostoksiani. Sievä tyttö makealla värillä ja sympaattisilla korvillaan tuijotti vastaan ja minä murruin, sorruin ja putsasin lompakkoni.

Juuri nelivuotiaaksi kääntyneen neidin kanssa on saanut taistella puolin ja toisin, kun tyttö käyttäytyy kuin mikäkin teini pahimpana vastataistelukautenaan, mutta hiljaa hyvä tulee. Käyttäytymisestä löytyykin paljon moitittavaa, taluttaessa tyttö riekkuu ja heiluu mihin sattuu ja kaikki seiskoskelu tuntuu olevan aivan liian tylsää, joten tavaroita, ihmisiä tai edes seiniä pitää päästä hiplaamaan, jolloin saa koko ajan miettiä vainoharhaisena, sitoiko koko tamman kunnolla kiinni vai ei. Alli kun on kaiken lisäksi niitä kuuluisia hieman liiankin nokkelia hevosia, ja ehti oppia solmujen avaamisten salat jo entisellä omistajallaan. Laumassa tyttö myös esittää kovaa, mutta luikkii kyllä tapreen tullen sivummalle vanhempien ja päättäväisempien tammojen alta.

Ratsuna Alli kehittyy kuitenkin oikein mukavasti, kunhan sen mielenkiinto pidetään virkeänä. Pelkäksi urankiertäjäksi tytöstä ei tosiaan olekaan, vaan turhautuneena se keksii edelleen sitä omaa viihdytystä, mikä harvoin viihdyttää itse ratsastajaa. Perusjuttujen lisäksi on esteitäkin tytöllä varoen aloiteltu pomppimaan, ja niiden parissa tämä tulisempi tyttö kyllä viihtyy, ehkä liiaksikin.

Maastossa tamma on mahdoton arkajalka, ja tätäkin työstetään jatkuvasti eteenpäin laumassa kulkien ja tytön itsetuntoa kohentaen, sillä juuri matkaratsastusta Allin kanssa alun perin halusinkin harrastaa, mutta mitempä harrastat, kun jokainen risahdus ja puhallus saa raukan polvet ristiin ja tutisemaan.

Sukuselvitys

i. evm
» pre, m, 158cm
ii. evm iii. evm
iie. evm
ie. evm iei. evm
iee. evm
e. Lavinia Aletia evm
» pre, rnkm, 152cm
ei. evm eii. evm
eie. evm
ee. Lavandera evm eei. evm
eee. evm

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by Melissa & Milja & M Layouts  |  Muokkaus © Lamia  |  Tausta © PaintedWorksByKB (CC BY 2.0)  |  Sivuilla esitetty hevonen on virtuaalihevonen